Tacosallad med grönkål & krispig tortilla
Den här salladen passar bra såhär i början av veckan, när tacosuget börjar smyga sig på men man fortfarande vill äta fräscht och lätt. Grönkålen ger fint tuggmotstånd och gör att salladen känns mer matig. Jag avgudar verkligen grönkål i sallad, det finns ingenting som är så gott - inte ens rucola! Dressingen blir som en blandning av en krämig chilisås och guacamole, och är god att även använda i andra tacorätter. Tacosallad med grönkål & krispig tortilla (4 personer)250 g grönkål1 msk olivolja1 msk limesaft1 avokado 125 g körsbärstomater 1 färsk jalapeno 1 dl svarta bönor 1 dl majskorn 1 liten schalottenlök 1 kruka koriander Sriracha- och avokadodressing 1 avokado 1 dl creme fraiche 1 tsk sriracha 1 tsk limesaft Salt & peppar Krispiga tortillas 4 st medestora tortillabröd 1 msk olivolja Salt Sätt ugnen på 200 grader. Skär tortillasbröden i trianglar, häll olivolja och salt över och blanda runt så att allt täcks. Lägg tortillatrianglarna på plåten och tillaga i ugnen i ca 5-10 minuter tills de är krispiga. Massera in olivolja och limesaft i den skurna och sköljda grönkålen. Låt stå åt sidan i en skål. Skär avokado, körsbärstomater, jalapeno, schalottenlök och koriander i passande storlekar. Hacka fint eller grovt beroende på hur du vill ha din sallad. Skölj av majskorn och svarta bönor. Blanda alla ingredienser till dressingen i en matberedare eller med hjälp av en stavmixer. Sätt ihop salladen: blanda först dressingen med grönkålen. Toppa med grönsakerna och örterna. Avsluta med de krispiga (svalnade) tortillasbröden.