Ta vara på resterna: Gratinerad köttbullemacka

Har ni förätit er på julmaten ännu? Jag gissar att några av er är trötta på skinka och sill, men ändå finns det en massa mat kvar som behöver ätas upp. Därför har jag ett tips på vad ni kan göra när ni har några trötta köttbullar och rödbetssallad över: gratinerad köttbullemacke. Det är precis som det låter en macka med köttbullar som man ostgratinerar i ugnen en stund eftersom ost ju som ni vet gör allting lite godare, så även julmat.      Gratinerad köttbullemacka  En skiva bröd  ca 5 köttbullar 2 msk rödbetssallad  Några blad färska örter  Valfri riven eller skivad ost  Smör Lite chilipeppar   Börja med att steka upp de eventuellt kalla köttbullarna i smör. De ska vara riktigt gyllenbruna och goda.  Stek brödskivan i smör den också, så att den får fin färg på båda sidor.  Lägg brödskivorna i en ugnssäker form och toppa med halverade köttbullar, färska örter (exempelvis basilika), chilipeppar och riven ost.  Stek i ugnen på 225 grader i ca 10 min, tills osten fått fin färg.  Servera med rödbetssallad.