Sydamerikanskt med Cramby

Jonas Cramby, kokboksförfattaren som står bakom bland annat mästerverken Mackor och Texmex från grunden, skulle man kunna kalla en av mina matidoler. Han gillar precis den typen av mat jag själv gillar och så skriver han väldigt fina böcker. Därför blev jag såklart väldigt glad när jag blev inbjuden till en lunch som han tillsammans med Gevalia anordnade. Temat var sydamerikanskt och kaffe i maten. Bra tema tyckte jag, så jag tog med mig Frida och gick dit förra fredagen.    Vi höll till i Urban Delis lokaler på Luntmakargatan, det var vi och ett gäng journalister/bloggare. Jonas själv stod och lagade maten framför oss. Tänkte att jag skulle gå fram och säga något men ville inte störa. Jaja, en annan gång ska vi bli beztisar.      Förrätten var helt magiskt god. Friterad tortilla med salsa, någon typ av majonnäs och kafferubbade räkor. Wow! Precis lagom kryddigt och kaffet gjorde sitt i smaksättningen.      Varmrätten var också supergod men inte så fotovänlig så vi går direkt till efterrätten som om möjligt var godare än de två första rätterna tillsammans. Det dök upp stora fat fyllda med friterade, socker- och kanel-churros som vi doppade i en kolasås gjord på getmjölk. Amazeballs, seriöst. Jag som skulle ha en nyttig dag kunde inte sluta, det gick bara inte. Getmjölk ger en väldigt speciell smak, lite djupare och sötare. Passade perfekt till kolasåsen. Lyckades även få med ett hörn med *kändisar* på bild, hehe.