Svartkålspasta med bacon, chili och brynt smör

  Jag äter pasta väldigt sällan. Dels för att jag tycker att det är onödigt att äta så mycket kolhydrater under en middag när det finns nyttigare alternativ, dels för att jag faktiskt får rätt ont i magen av det. Men visst händer det ibland att jag blir sugen och då försöker jag göra en riktigt god rätt som gör det värt att gå omkring med uppsvälld mage i några timmar. För det är det som är det fina med pastarätter, att man kan variera dem i oändlighet och göra något som man är sugen på precis för stunden.    Häromdagen gjorde jag en variant av den grönkålspasta som jag skrev om för några veckor sedan. Den här gången använde jag mig av det jag hade i kylskåpet –  svartkål, chili och bacon. Det brynta smöret fick spela huvudrollen även denna gång, det ger en så god smak till pastan att man nästan dör.    Svartkålspasta med bacon, chili och brynt smörTid: 20 minuterMängd: 2 portioner200 g spaghetti100 g smör10 blad svartkål1/2 vitlöksklyfta1 schalottenlök 1/2 paket bacon 1/2 röd chili smör till stekningsalt och pepparSaft från 1/4 citronValfri ost 1. Koka spaghettin i saltat vatten. Spara en liten skvätt av kokvattnet.2. Bryn 100 g smör i en kastrull.  3. Stek bacon i en stekpanna. Lägg åt sidan. 4. Riv av svartkålen från stjälken till små bitar. Finhacka löken och chilin, och skiva vitlöken tunt.4. Stek kålen i smör i en stekpanna på medelvärme ett par minuter. Lägg i lök, vitlök och chili och stek en stund till. Lägg spaghettin i pannan och slå över det sparade kokvattnet. Låt koka ihop ett par minuter, smaka av med salt och peppar. Pressa i citronsaft och tillsätt det stekta baconet. 5. Hyvla över flagor av ost precis innan servering och avsluta med att ringla över det brynta smöret.