Strawberry cheesecake crêpes
När vi var i LA och shoppade en dag gick vi in ett café för att några av oss behövde gå på toaletten, andra behövde köpa kaffe. Medan jag stod och väntade på att alla skulle bli klara stod jag och läste på menytavlan ovanför kassan och hajade till när jag såg orden "Strawberry Cheesecake Crêpe". Det lät så sjukt gott! Jag var inte hungrig just då så det blev ingen beställning, däremot skrev jag upp idén i anteckningar på mobilen för att göra receptet senare hemma. Och idag hände det! Jag gjorde en variant till en KIT-film som blev så sjuuuukt god. Tänk dig två favoritgrejer, cheesecake och pannkakor, i en! Det kan ju inte bli annat än succé. Bjud på det här nästa gång du vill att någon ska bli kär i dig, hundra procent att det kommer funka. Här kommer receptet: Strawberry cheesecake crêpes (4 st stora)Pannkakor1 ägg1 dl vetemjöl 2 dl mjölk 0.5 tsk vaniljextrakt eller vaniljpulver 1 krm salt 1 msk smält smör Cream cheese-grädde2 dl vispgrädde 1 dl cream cheese 0.5 tsk citronsaft 0.5 dl sockerToppingsJordgubbsyltJordgubbar i bitarDigestivekex1. Rör ihop alla ingredienser till pannkakorna så att det blir en klumpfri smet. Ställ åt sidan. 2. Vispa grädde. Blanda ner cream cheese, citronsaft och socker till en slät kräm. 3. Stek tunna crêpes av pannkakssmeten. De ska bli lite gyllenbruna men inte brända. Låt dem svalna lite innan du lägger på toppings. 4. Toppa varje pannkaka med cream cheese-grädde, jordgubbssylt, färska jordgubbar och smulade bitar av digestivekex. Vik ihop soch servera direkt!