Stekt gröt med kanel och vanilj

Jag kom över en artikel igår där det stod att folk som äter gröt lever längre. Det där ställer jag mig lite skeptisk till men det fick mig att tänka på något som jag brukade göra när jag bodde i New York, nämligen stekt gröt. Jag kan annars tycka att gröt är rätt trist och växer i munnen ju fler tuggor man tar, men att steka den och äta tillsammans med olika tillbehör blir så mycket godare. Sagt och gjort, nu på morgonen innan träning gjorde jag en portion som jag kommer stå mig på många timmar framöver.    Stekt gröt med kanel och vanilj Havegryn Vatten VaniljpulverSalt Kanel Smör att steka i  Tillbehör: Vispad grädde Blåbär Honung    1. Blanda havregryn med vaniljpulver och lite salt. Gör gröten som du brukar, antingen i kastrull eller i micro. Den får gärna bli lite fast i konsistensen.2. Klicka ut gröten i en stekpanna med smör och stek tills den har fått fin färg. Pudra med kanel på båda sidor. 3. Servera med grädde, honung och blåbär.