Stekt blomkålsris med ingefära och chili

  Meat free monday igår och det stod kylskåpsrensning på menyn. Jag hade massor med halvtråkiga grönsaker hemma som behövde göras något åt och då blev det en rätt som jag kan rekommendera om ni tycker om fried rice men inte vill äta ris. Jag hade nämligen köpt två paket färdigt blomkålsris från ICA häromdagen så jag tänkte att det borde ju bli bra. Och det blev det minsann!   Självklart kan man riva sitt eget blomkålsris med ett grovt rivjärn. Det blir lite stökigare ("riskornen" flyger all världens väg) men billigare. Annars kan man köra blomkålsbitar i en matberedare. Jag tycker att ni kan ha lite vad ni vill i ert stekt ris, sånt som ni tycker är gott och som ni har hemma.      Stekt blomkålsris med ingefära och chili (3-4 pers) 2 fp blomkålsris (eller 500 g blomkål) 1 röd lök  1 msk färskriven ingefära 0.5 st röd chili 1 st vitlöksklyfta 1 röd paprika 100 g frysta gröna ärtor  1-2 dl kycklingbuljong 2 msk soja Saften från 0.5 lime 1 kruka koriander  4 st ägg Salt och peppar Ev. en skvätt honung   1. Börja med att hacka lök, ingefära, röd chili och vitlök fint. Stek på medelvärme i olja i en traktörpanna eller wokpanna tills mjukt.    2. Skär paprika i små bitar. Tillsätt i pannan och stek i ytterligare någon minut. Tillsätt därefter allt blomkålsris samt de frysta ärtorna och rör runt.    3. Häll i kycklingbuljongen. Sätt ett lock på pannan och låt allt puttra i ca 5 min tills riset har blivit mjukt. Ta därefter av locket och koka i ytterligare några minuter tills vätskan har kokat bort.    4. Ta fram en liten stekpanna, häll i en skvätt olja och värm upp. Knäck ner de fyra äggen och rör runt medan de tillagas, så att det blir som en torr äggröra. Hacka äggröran i bitar.    5. Lägg ägg och den hackade koriandern i riset och rör om. Smaka av med salt, peppar, limesaft, kanske lite mer soja och eventuellt lite honung.    6. Servera! Antingen som det är eller med exempelvis kyckling!