Spicy tuna melt
Kolla, kolla, kolla! Den här mackan knåpade vi ihop hemma hos Alex och Sanaz igår och jag kan ju säga såhär: den blev SKITGOD! Jag försökte efterlikna smaken man får på Joe and the Juices Spicy Tuna-macka, fast självklart adderade jag en massa god ekologisk ost från Väddö Gårdsmejeri som de har varit så gulliga att skicka till mig. Deras hamburgerost är BÄST och passar perfekt när man vill göra såna här smältande kreationer. Finns att köpa i utvalda matbutiker snart! Spicy tuna melt (4 st) 8 skivor surdegsbröd 8 skivor god smältostSmör att steka i Tonfiskröra 2 burkar tonfisk 1 dl majonnäs1 liten gul lök 0,5 dl hackade pickles 1 tsk citronsaft Salt & peppar Basilikaolja 3 msk olivolja 1 tsk pesto 1 msk hackad färsk basilikaToppings Inlagda jalapeno Skivade tomater Några droppar Tabasco Blanda alla ingredienser till tonfiskröran i en bunke. Mixa ihop basilikaoljan i en skål. Bygg ihop varje macka enligt följande: Bred ett rejält lager tonfiskröra på en av två brödskivor. Toppa med basilikaolja och alla toppings. Lägg två ostskivor på den andra brödskivan, sätt sedan ihop de två brödskivorna till en dubbelmacka. Värm upp en stekpanna med mycket smör. Stek långsamt mackorna på båda sidor tills de har blivit gyllene och krispiga och osten har smält. Vill du hjälpa osten på traven kan du lägga på ett lock ovanför pannan ibland. Servera med en god sallad!