Spicy pulled chicken

    Kvällens middag bestod av ett recept på spicy pulled chicken som jag experimenterade fram. Jag tycker att kyckling är godare än pulled pork faktiskt och det tar inte lika lång tid. Jag vill alltid ha i lite extra chili, men är man känslig för stark mat kan man hoppa över den eller ta lite mindre. Vi åt det tillsammans med en sallad och en massa koriander, mmm!      Spicy pulled chicken  4 ekologiska kycklinglårfiléer  2 schalottenlökar 3 vitlöksklyftor   1 paprika 1 röd chili 1 msk hackad torkad chipotle  500 ml ekologisk kycklingfond (ej koncentrerad)  1 hackad tomat  1 tsk cayennepeppar  1 tsk vitlökspulver 1 tsk spiskummin  1 tsk honung juice från en halv lime salt peppar ev. en skvätt japansk soja    1. Hacka schalottenlök, vitlök, paprika, chili och tomat. Lägg i het kastrull tillsammans med chipotlen. Stek tills mjukt. 2. Lägg i kycklinglårfiléerna och bryn en stund. Tillsätt fonden tillsammans med kryddorna, sänk värmen och lägg på ett lock. Sjuk på svag värme i ungefär en timme. 3. Ta av kastrullen från plattan en stund och, med hjälp av en gaffel, dra isär kycklingen till strimlor. Sätt kastrullen på plattan återigen och låt koka en stund till tills nästan all vätska har dunstat. Smaksätt med honung, limejuice, salt och peppar. Eventuellt kan du tillsätta lite japansk soja för extra smak. Servera med en sallad, på surdegsbröd eller i en tortilla med valfria tillbehör.