Spenatomelett med tre sorters ost

  En riktigt matig omelett kan vara helt perfekt som lunch ibland. Igår gjorde jag en som blev sjukt god så tänkte dela med mig av receptet. Jag använder alltid en skvätt mjölk i mina omeletter, tycker att det blir godare så, men självklart kan man byta ut mjölken mot vatten om man hellre vill dtet.    Spenatomelett med tre ostar (1 person) 2 stora ägg eller 3 små 1 msk mjölk 1 msk vatten 0.5 tsk hackad röd chili 1 handfull färsk spenat 1 msk smör  Valfria ostar: jag valde fetaost, mozzarella och cheddar  Salt & peppar   1. Blanda ägg med mjölk, vatten och hackad chili i en skål.    2. Hetta upp en stekpanna med smör i och stek spenaten i ca 3-4 minuter.    3. Häll äggblandningen över spenaten i pannan och sänk värmen. Rör runt försiktigt med en träslev så att äggröran på toppan hamnar i botten och blir tillagat, dock utan att röra kanterna på omeletten.    4. När ägget är nästan färdigtillagat, strö över osten, salta och peppra. Låt smälta en stund och vik sedan omeletten på mitten. Lägg över på en tallrik och servera med exempelvis en sallad