Sommarpaj med hasselnötter och chiafrön (low-carb)

Förra veckan fick jag ett bud innehållandes en väldigt fin liten pajform och det inspirerade mig till att idag efter jobbet baka en bärpaj som blev sjukt god. Pajen är bakad på min vanliga mandelmjölsdeg och är sötad med endast lite björksocker och honung - så man kan praktiskt taget äta den till middag! Chiafröna binder ihop bären och hasselnötterna passar perfekt på toppen. Servera med glass eller vispad grädde!  Pajdeg / topping3,5 dl mandelmjöl50 g smör 1 msk fiberhusk 1 krm vaniljpulver1 msk björksocker 1 äggLite salt 1 dl hackade hasselnötterFyllning 1 paket frysta  jordgubbar0,5 paket frysta blandande hallon/blåbär 1 tsk honung1 msk björksocker 1 krm vaniljpulver 1 msk chiafrön 1. Sätt ugnen på 200 grader 2. Blanda mandelmjöl, fiberhusk, vaniljpulver, björksocker och salt i en bunke. Tillsätt ägg och smöret i bitar, och blanda runt med händerna till en fast deg. Låt stå kallt i ca 15 minuter. 3. Ta fram bären i tid ur frysen, eller tina dem i micron i några minuter. De behöver inte vara helt genomtinade men tillräckligt för att det ska gå att blanda runt dem i en bunke. 4. Blanda bären med honung, björksocker, vaniljpulver och chiafrön. 5. Klä en pajform med 2/3 av degen och förgrädda i ugnen i ca 10 min. Blanda hasselnötterna med den resterande degen. 6. Ta ut pajdegen ur ugnen och lägg i bärblandningen. Täck med hasselnötsdegen och grädda i ugnan i ca 20-25 minuter. Låt svalna och servera!