Sötpotatisrösti

Till middag ikväll blev det en variant av rösti, fast gjord på sötpotatis istället för vanlig potatis. Den blir lite sötare än originalvarianten men tycker man om sötpotatis så föredrar man kanske till och med det här. Det blev riktigt knaprigt, smörigt och gott!  Sötpotatisrösti(2 personer) 1 sötpotatis2 ägg0,5 st röd lök1 dl riven ost Salt & pepparSmör att steka i  Riv potatisen på den grova delen av ett rivjärn. Blanda med ägg, hackad lök, riven ost, salt och peppar till en grov smet. Värm upp en stekpanna med smör, klicka i plättar av smeten och stek knaprig på våda sidorna. Servera med valfritt tillbehör, t ex bacon och lingon. Eftersom vi inte hade någon lingon hemma så fick jag chans att prova något som har stått i mitt kylskåp ett tag utan att jag riktigt vetat vad jag ska göra med den: nyponsylt. Det funkade förvånansvärt bra till röstin eftersom den inte är så söt. Konsistensen är lite speciell, som en trögflytande honung, men i övrigt mycket god.