Snart öppnar Burger & Lobster!

  För några veckor sedan skrev jag ju om att Burger & Lobster snart slår upp dörrarna på Norrlandsgatan. Som namnet antyder serveras en meny bestående av hamburgare och hummer, hur härligt låter inte det? Konceptet finns i London, Cardiff och New York, och nu kommer det alltså till Stockholm. Jag blev nyfiken på att höra mer så jag tog kontakt med krögaren Pontus Frithiof, som är en av initiativtagarna tillsammans med Thomas Dahlstedt. Vi bestämde träff och jag fick en liten pratstund om (främst) hamburgare samt en rundtur i lokalerna som ska stå klara för öppning den 25 juni.    Hur kommer menyn på Burger & Lobster se ut? Menyn är väldigt smal och enkel. Inga förätter och bara tre huvudrätter: en hummer med tillbehör, en hamburgare och en lobster bun. Man kan beställa en split om man är två personer, då delar man på två av rätterna. Det är en liten meny men med hög ambitionsnivå  - vi ska servera riktigt god mat. Alla rätter kostar lika mycket och man ska inte behöva vänta mer än 12 minuter på att få sin mat serverad.    Varför öppnar ni just på Norrlandsgatan? Det är en perfekt adress, nära till vimlet kring Stureplan men ändå ett litet avstånd ifrån. Vi ville inte att det skulle kännas "Sturehof-igt" utan mer avslappnat. Atmosfären ska vara livlig och informell, med hög stämning. Hit ska man kunna gå såväl med kollegorna efter jobbet som med familj och vänner.      Hummer och hamburgare är inte den vanligaste kombinationen. Varför funkar de så bra tillsammans? Här i Sverige tänker vi på hummer som riktigt lyxig mat, någonting man äter sällan, men så behöver det inte vara. På Burger & Lobster gör vi hummern mer tillgänglig för alla genom att kombinera den med vad som skulle kunna ses som dess motsats, hamburgare, och prissätta den på en nivå som är överkomlig. De kompletterar varandra fint.    Beskriv hamburgaren som ni kommer att servera!Burgaren kommer vara enkel men hålla en hög standard. Den är gjord på amerikanskt högrev och serveras med ett briocheliknande bröd som ett bageri här i Stockholm bakar åt oss. Jag tycker ju om när en burgare är så ren som möjligt: bra kött, bra ost, bra bröd. Det behöver inte vara mer avancerat än så.    Hamburgertrenden har ju hållt i sig även om vissa hävdar att den börjar dö ut. Hur ser du på det? Jag tror inte att hamburgare är en trend egentligen. Precis som folk trodde att sushi var en fluga så blev den en del av vår restaurangkultur och så tror jag kommer ske med hamburgaren också. Den är här för att stanna.    Vilken är den bästa burgaren du någonsin har ätit?  Den allra bästa burgaren jag smakat var på PJ Clarke's i New York. Den var relativt liten men helt perfekt grillad och utan en massa krusiduller. Bra råvaror helt enkelt! I Sverige skulle jag nog säga att AG's har den bästa burgaren.     Det var superkul att träffa Pontus som verkar brinna för det här projektet och jag är övertygad om att det kommer bli riktigt bra. Nu ser jag fram emot att få prova maten när restaurangen slår upp dörrarna den 25 juni. Jag återkommer med en recension då!