Snabbmat - the healthy version.

Man behöver inte vara onyttig bara för att man jämt vill äta snabbmat som jag. När jag försöker hålla en rimlig nivå på mitt intag brukar jag göra hälsosamma varianter av klassikerna. Det vore lögn att säga att alla är precis lika goda (finns typ ingenting som är godare än en flottig pizza eller stor burgare, eller BRÖD överhuvudtaget) men de är defintivit goda nog att tillfredställa suget en vanlig tisdag.    Hamburgare utan bröd Köp bra högrev, gör burgare med hjälp av smashtekniken och se till att ytan blir riktigt hårt stekt. Gör puckarna lite tunnare än vanligt, då är det lättare att få ytan kripsig. Ha smältost på och lägg i salladsblad med massor av tillbehör (alltid jalapenos). En mycket väl godkänd burgare får du då, helt utan bröd.     Pommes friterade i ghee Använd sötpotatis istället för vanlig potatis. Kålrot är också en riktig höjdare! Fritera i ghee (klarifierat smör) som tål hög värme. Mmmm!      Gyroskebab Marinerad fläskkarré skuren i bitar och bakad i ugnen är något av det godaste som finns. Smakar precis som gyros (kebab gjord av fläskött). Vill man skippa brödet kan man äta det tillsammans med en sallad - eller varför inte kålrotspommesen jag skriver om här ovan?    Paj på mandelmjöl Gör pajskalet av mandelmjöl. Smakmässigt blir det knappt någon skillnad alls. Fyll pajen med allt som är gott. Jag brukar göra en variant med chili och cheese som är grym.    Pannkakor utan vetemjöl Sen jag upptäckte att man kan göra pannkakor utan mjöl har jag inte gjort några andra varianter. Man kan få till dem så otroligt bra att det liksom inte behövs en massa vitt vetemjöl.      Nyttig pizza Att göra pizza på blomkålsbotten är ju himla populärt. Jag ska erkänna att jag aldrig gjort det själv eftersom jag tycker att det låter lite meckigt, men av alla jag har pratat med är alla mycket imponerade. Så go for it, tycker jag! Annars vill jag gärna testa det här receptet någon dag.     Chokladmousse Och så en liten efterrätt. Godaste chokladmoussen som inte innehåller så mycket socker får du genom att blanda grädde med smält mörk (minst 70%) choklad.