Snabb-ramen med miso och koriander
Idag har jag ägnat mig åt något väldigt kul, nämligen att göra ett recept på snabb-ramen. Istället för att göra det den traditionella vägen som kan ta flera dagar (vilket såklart ger ett fantastiskt och ojämförbart resultat) har jag använt mig av snabbnudlar, ni vet såna som man åt som en galning när man var typ 14 år och "lagade mat själv". Detta är för de dagar då du är sugen på att äta ramen men helt enkelt inte har tid eller ork att göra något avancerat. Och ärligt talat, det blir faktiskt grymt gott! Om du vill kan du lägga till valfritt protein, typ stekt kyckling, tofu eller så. Smaklig måltid och TREVLIG FREDAG! Snabb-ramen med miso och koriander(1 person)1 pkt snabbnudlar (utan krydda) 3 dl kyckling- eller grönsaksbuljong (gärna färsk) 10 cm purjo- eller salladslök 100 g champinjoner2 msk misopasta 1 msk sambal oelek 2 msk olja 1 cm färsk ingefära2 cm färsk röd chili3 vitlöksklyftor 1 liten gul lök1 st kokt äggSesamfrön KorianderSoja1. Börja med att hacka ingefära, chili, vitlök och gul lök grovt. Lägg i en matberedare tillsammans med misopasta, sambal oelek och olja och mixa till en jämn kryddpasta. Ställ åt sidan. 2. Skär champinjoner i grova bitar. Hetta upp en kastrull och stek champinjonerna tillsammans med hälften av kryddpastan i några minuter. Häll sedan på buljongen och låt koka upp. Smaka av buljongen med mer kryddpasta samt soja tills du känner dig nöjd. 3. Koka snabbnudlarna i en kastrull enligt anvisningar på förpackningen. Skär purjolöken i skivor. 4. Lägg nudlarna i en skål. Häll över buljongen med svamp. Toppa med purjolök, koriander och sesamfrön. Avsluta med ett ägg delat på mitten.