Snabb pizza med röd pesto
Mitt filmrecept igår bestod av en mycket enkel snabb-fix till middag: Röd pesto-pizza med färdiga köttbullar och mozzarella. Jag tänker att detta framför allt passar om man ska få många gäster men inte riktigt orkar stå och laga trerätters, utan bara något gott som går snabbt och lätt att svänga ihop. Bara att skära i bitar och låta stå på buffébordet! Man kan såklart köpa sin röda pesto färdig, men det är ju så himla enkelt och blir tusen gånger godare att göra den själv: Röd pesto: 200 g soltorkade tomater 2 dl riven parmesan 2 vitlöksklyftor1,5 dl olivolja 1 msk balsamvinäger1 dl rostade pinjenötter 1 handfull basilikablad Salt & peppar Mixa först parmesan, soltorkade tomater och vitlök i en matberedare. Tillsätt olivolja, balsamvinäger, salt och peppar. Avsluta med de rostade pinjenötterna och basilikabladen. Pizzan: 1 färdiggräddad pizzabotten 1 mozzarella Några färdigstekta köttbullar 100 g körsbärstomater, halverade Basilikablad Röd pesto Bred pesto på pizzabotten. Toppa med mozzarella, halverade köttbullar och körsbärstomater. Grädda i ugnen på 225 grader i ca 5-7 minuter. Ta ut pizzan och toppa med mer pesto och basilika.