Smält citronsmör till grillad lax

I måndags blev jag sugen på att grilla så vi prejade lite god mat i köket och gick ut med en bricka till innergården. Vi har en stor och fin gasgrill som tillhör föreningen och som vem som helst får använda när som helst, så bra. Vi har inte gjort det så mycket tidigare, dels för att hela innergården var avstängd förra sommaren på grund av renovering men också för att jag aldrig varit så intresserad av grillning, men i år känner jag att den kommer användas mycket mer. Speciellt älskar jag att grilla grönsaker, det är så otroligt gott!  Lax med grillad spetskål, champinjoner och rödlök stod på menyn. Fisken rimmade jag i 20 min, sen kryddade jag upp den med bland annat chili och la den i ett foliepaket direkt på medelvärme på grillen. Grönsakerna skvätte jag lite olivolja, salt och peppar över och la precis som de är på lite högre värme. Vid sidan om gjorde jag även en fänkålssallad med apelsin för lite fräschör. Men det jag vill komma till är den superenkla såsen som jag gjorde till. Grymt gott till laxen. Jag tycker att smält smör räcker gott och väl som sås när man äter fisk, och här kryddade jag bara upp den lite för att ge den en extra kick. Här kommer receptet:  Smält citronsmör med basilika100 g smör1 vitlöksklyfta En näve basilikablad 1-2 msk citronsaftSalt & peppar Smält smör i en kastrull på medelhög värme. Krossa en vitlöksklyfta med exempelvis sidan av ett knivblad eller dina händer och lägg i smöret medan det smälter. När smöret är helt smält, smaka av med citronsaft, salt och peppar. Klappa ihop basilikabladen med händerna och lägg i smöret. Låt sjuda i någon minut innan servering.