Smått & gott
Sveriges första gourmet-lägenheterOm vi någon gång skulle flytta i Stockholm så tror jag att vi skulle flytta till Vasastan, och när jag läste om Axxonen Properties nya projekt Sirius blev jag ännu mer sugen. De håller alltså på att bygga sex lyxlägenheter mitt i Vasastan där fokus kring boendet handlar om mat. Stora och luftiga kök med de bästa vitvarorna, terrasser perfekta för grillkvällar, nybakat bröd från Gateau varje söndag och de bästa krogarna runt hörnet. Ja, nämen om man hade några miljoner över så. Läs mer om projektet här. Jag <3 trattkantarellerHäromdagen lagade jag det här till mig själv: pannkakor med trattkantarellröra. Jag tycker nästan bättre om trattkantareller än vanliga, de är mer skogiga i smaken på något sätt. Här stekte jag bara dem med smör och schalottenlök, sen hällde jag på lite grädde och blandade i ost, persilja, salt och peppar. Klart slut, hur enkelt som helst! Den godaste fetan Tycker ni som jag att det är väldigt stor smakskillnad på olika typer av fetaost? Till och med en fetaost från samma varumärke kan smaka olika beroende på säsong, vilket väl är naturligt. Men när jag häromdagen köpte den här varianten från Änglamark så kände jag "Nu har jag hittat hem i fetaost-djungeln". Så krämig, så god, perfekt syra - allt var bra! Spring och köp! Holy Greens har öppnat i Mood-gallerian Jag minns när min syster lovordade det, att de hade så otroligt goda och matiga sallader, så när jag fick reda på att Holy Greens öpnnat bara runt hörnet från vårt kontor var jag ju tvungen att göra ett besök. Jag möttes av en fräsch lokal med ett mycket välfungerande koncept: Välj en sallad på menyn eller sätt ihop en själv. Jag provade den asiatiska biffen och la till lite extra koriander, grymt gott! Gillade speciellt habanero- och limedressingen. Hit går jag snart igen.