Semestermaten
HURRA, ÄNTLIGEN INTERNET! Vi landade på Arlanda för någon timme sedan och det enda som väger upp att jag åkt från strålande solsken till -7 är att jag slipper frustrationen över att knappt ens kunna läsa mina mail. Jag tänkte inte tråka ut er med alltför mycket semesterbilder, tycker att det kan bli lite mycket när bloggare skriver inlägg om sina semestrar under flera veckors tid efter de kommit hem, men litegrann kommer jag visa - främst för att jag är så nöjd över mitt nya kameraobjektiv som tog så fina bilder. Vi börjar med en liten serie av något av det bästa med att resa - maten! Här kommer mina favoriter: Den första måltiden vid ankomst intogs på en liten italiensk restaurang precis vid hotellet som hette Mezzaluna. Vi hade ingen aning om huruvida det skulle vara bra eller inte, vi var mest hungriga, men pizzan jag åt var överraskande fin. En vit pizza med mozzarella, färska tomater, soltorkade tomater, parmesan och pesto - kan man få något liknande någonstans i Stockholm? Självklart blev det mycket tapas. Vi hittade en jättebra liten restaurang vid ett shoppingstråk som höll väldigt hög kvalitet. Mina favoriter är nog pimientos de padron, färska tomater med vitlök och kanariska potatisar. Och aioli i mängder! Och så vitlöksfrästa gambas såklart. När det är bra är det RIKTIGT bra. Ungefär såhär såg min frukosttallrik ut efter några dagars optimering. Visst är det alltid så, att man de första dagarna provar allt möjligt och sen lär sig exakt vad och hur mycket man ska ta den sista tiden. Eller ja, hur mycket-biten måste jag jobba på, tar alltid mer än jag orkar äta. Vad som inte syns på bild är den goda potatistortillan som jag tog varje morgon, mmm! Bilderna ovan kommer ifrån restaurangen La Aquarela som vi åkte till en kväll. De har en mention i Michelin-guiden och ligger i ett litet hotellkomplex med utsikt över staden Patalavaca. Befinner ni er i närheten och vill äta något bra med hög standard skulle jag verkligen rekommendera er att åka hit, fantastiskt mysigt och gott. Som snacks innan maten vi fick bland annat strutarna med råbiff och avokadokräm som ni ser på översta bilden, mmm! Jag tog en havskräftravioli till förrätt och en fin köttbit till varmrätt. En annan grej som är bäst med Spanien - sangria! Min favorit är den vita som är gjord med cava. Och så avslutar jag med ännu en bild på den magiska hummerpaellan som vi åt på en oansenlig liten restaurang på turiststråket vid stranden. Man blir så glad över att hitta de små guldkornen mitt i smeten av alla brittisk/tyska menyer!