Sej i pepparrotssås
Ikväll gjorde jag receptet "Sej i pepparrotssås". Eftersom vi inte äter så mycket kolhydrater så hoppade vi över potatisen och mjölet i såsen, men i övrigt följde jag receptet. Grönsakerna räckte gott och väl som tillbehör, speciellt när jag drygade ut det med ett halvt blomkålshuvud som jag hade hemma. Gud vad det är roligt ändå att laga rätter som man inte är så van vid att laga. Pepparrot är en sån grej som jag aldrig själv köper men som ju är en perfekt smaksättning till fisk. En förkortad version av receptet kommer här: Sej i pepparrotssås 900 g potatis 1 bit pepparrot 600 g sejfilé 1 1/2 msk buljongpulver (jag använder Renée Voltaires) 250 g broccoli 250 g haricots verts 3 msk smör 1 1/2 msk vetemjöl (jag använde pofiber) 3 dl mjölk 1/2 dl creme fraiche 1. Koka potatis (som sagt, jag struntade i detta men potatis är ju fantastiskt gott så gör precis som du vill) 2. Riv pepparrot så att du får ca 4-5 msk. Skär fisken i 5 cm breda bitar 3. Koka 2 liter vatten med 1 msk buljongpulver. Skär broccoli i buketter och koka i vattnet i ca 3 minuter. Tillsätt sedan haricots verts och koka i 2 minuter till. Häll av vattnet och lägg i 1 msk smör. 4. Smält resten av smöret i en stekpanna och vispa ner mjöl, mjölk och 3/4 dl vatten. Tillsätt crème fraîche, 1/2 msk buljongpulver, salt och peppar. Blanda ner 2 msk riven pepparrot och låt sjuda i ca 3 minuter. Lägg i fisken och sjud under lock i ytterligare 4-5 minuter. 5. Servera sej med potatis, grönsaker och resten av den rivna pepparroten. Enjoy! It aint pretty but its good! Två stora matlådor fick vi över och det kommer bli en alldeles utmärkt lunch imorgon (förutom att jag lagar provkök kom jag på så jag får ju äta mat på jobbet.. Hmm, får spara till i övermorgon istället).