Sallad med sotad Salma-lax

Trots att jag vanligtvis är skeptisk mot odlad fisk så kan jag inte låta bli att älska Salma-lax. Det är fantastiskt hur mild och len och god den är, perfekt att rå som den är eller lätt sotad. Ikväll gjorde jag en snabb sallad till mig själv som var både god och mättande, här kommer receptet:   Laxen 1 filé Salma-lax Salt Vatten Socker Sallad   Ruccola Körsbärstomater Fänkål Avocado  Salladslök    Dressing 3 msk japansk soja  1/2 hackad röd chili  1 tsk hackad ingefära  1 msk hackad färsk koriander1 vitlöksklyfta   1. Blanda vatten och rikligt med salt i en skål. Lägg laxen i skålen så att den täcks av vattnet. Rimma i 20 minuter. Torka av filén och krydda med lite socker.    2. Sätt en stekpanna på hög värme. Sota laxen utan stekfett på alla sidor i en stund tills fisken har fått färg. Lägg åt sidan.    3. Hacka alla grönsaker och gör en sallad precis hur du själv vill.    3. Gör dressingen genom att blanda alla ingredienser i en liten skål.    4. Skär laxen i skivor, lägg på salladen och avsluta med dressing.