Saffransrutor med citronglasyr

Jag har sovit helt uselt de senaste två nätterna. Inte kunnat somna, sovit superlätt, vaknat flera gånger under natten osv. Jag som annars somnar efter typ 5 sekunder på kudden börjar bli rätt frustrerad och förstår inte riktigt varför. Kan det ha med PMS att göra? Sen jag slutade med mina p-piller har saker och ting actat upp så det hade ju inte varit helt omöjligt.    Okej, nog om det. Idag är det julfika på jobbet och jag har bakat ett gäng saffransrutor som inte blev så vackra att titta på, men desto godare att äta. Mycket snabbare än att stå och baka lussekatter i evinnerlig tid! Jag tog inspiration från olika recept och gjorde en variant som blev bra tycker jag, här kommer receptet:    Saffransrutor med citronglasyr 6 ägg 6 dl socker 6 dl vetemjöl 100 g smält smör 1 dl mjölk  1 tsk vaniljpulver 6 tsk bakpulver 1 gram saffran (2 kuvert)   Glasyr:  1 citron (skal + en skvätt saft) 6 dl florsocker 150 g smör  0.5 tsk vaniljpulver    Mandelspån till garnering     1. Vispa socker och ägg poröst. Lägg saffran i en liten skål med en skvätt vatten eller sprit (exempelvis cognac) för att få ut så mycket smak av saffranen som möjligt.   2. Blanda de torra ingredienserna i en bunke och blanda ner i socker- och äggblandningen.    3. Smält smör i en kastrull och häll i mjölk. Blanda ner saffran och häll sedan vätskan i smeten och rör om.    5. Klä en ugnsform eller en stor kakform i bakplåtspapper, alt. med smör och ströbröd. Häll i kakan och grädda i ugnen på 175 grader i ca 20-35 min. Känn med en sticka när det är klart.    6. Gör glasyren: smält smöret och vispa ner alla ingredienser. Låt svalna och låt även kakan svalna innan du brer på glasyren. Toppa med mandelspån och skär sedan kakan i rutor. Ställ i kylskåp och servera svala!     Bilden visar de allra fulaste kantbitarna som jag la högst upp, sorry för det. De under bakplåtspappret är lite finare!