Saffranspannkakor med blåbär och vanilj-creme fraîche
Det blev en julig version av en klassiker till middag igår: saffranspannkakor! Det blir som en lussekatt i pannkaksformat. Som vanligt använder jag mig av ett low-carb-recept när jag gör pannkakor, det blir både mer mättande och jag mår bra i magen av att inte äta så mycket vetemjöl. Det blir verkligen minst lika gott tycker jag! Som tillbehör gjorde jag en creme fraiche-blandning med vaniljpulver och lite stevia, och sen hade jag även hackade hasselnötter och färska ekologiska blåbär på. Saffranspannkakor 4 ägg 3 dl grädde 1 msk fiberhusk 2 msk pofiber 0.5 tsk salt 1 pkt saffran 0.5 tsk vaniljpulver 1 krm stevia (eller annan sötning) 1 tsk bakpulver smör att steka i Gör pannkakssmeten genom att först blanda ägg med grädde, därefter tillsätta alla resterande ingredienser. Låt stå i några minuter så att fiberhusken och pofibret gör smeten lite tjockare. Stek pannkakorna i smör i omgångar. Eftersom det är bakpulver i kommer de att svälla. Gör dem ganska små, så är de lätta att vända. Servera med valfritt tillbehör.