Saffranspannkakor med blåbär och vanilj-creme fraîche

  Det blev en julig version av en klassiker till middag igår: saffranspannkakor! Det blir som en lussekatt i pannkaksformat. Som vanligt använder jag mig av ett low-carb-recept när jag gör pannkakor, det blir både mer mättande och jag mår bra i magen av att inte äta så mycket vetemjöl. Det blir verkligen minst lika gott tycker jag! Som tillbehör gjorde jag en creme fraiche-blandning med vaniljpulver och lite stevia, och sen hade jag även hackade hasselnötter och färska ekologiska blåbär på.      Saffranspannkakor 4 ägg  3 dl grädde 1 msk fiberhusk  2 msk pofiber 0.5 tsk salt 1 pkt saffran  0.5 tsk vaniljpulver 1 krm stevia (eller annan sötning) 1 tsk bakpulver  smör att steka i    Gör pannkakssmeten genom att först blanda ägg med grädde, därefter tillsätta alla resterande ingredienser. Låt stå i några minuter så att fiberhusken och pofibret gör smeten lite tjockare.    Stek pannkakorna i smör i omgångar. Eftersom det är bakpulver i kommer de att svälla. Gör dem ganska små, så är de lätta att vända.    Servera med valfritt tillbehör.