Saffranskladdkaka med vit choklad

NU ÄR DET JUL IGEN! Snart i alla fall och julkänslan har börjat infinna sig så smått. En grej jag dock tycker är supertråkigt är att göra julmat - åtminstone innan det börjar bli dags för julafton. Jag vet att många matbloggare ägnar hela december åt att baka julkakor och lägga in sill men jag vet inte.. Vill ni ha såna recept? Känns som att det krävs en sån himla framförhållning och vem vill äta Jansson i trettio dagar i sträck? Men er önskan är min lag. Vill ni ha julrecept, så blir det julrecept. Och några godsaker kan vi nog få till. Här kommer till exempel ett från förra året som är värt att visa upp igen. Så gott och enkelt och jag ÄLSKAR allt som smakar lussekatt. Det får nog bli lite bakning till helgen.      Vit saffranskladdkaka 100 gram smör200 gram vit choklad2 msk vaniljsocker1/2 dl strösocker1 1/2 dl vetemjölsalt3 ägg3 msk vit sirap0,5 gram saffran   1. Sätt ugnen på 175 grader.2. Blanda de torra ingredienserna i en bunke. 3. Smält den vita chokladen i ett vattenbad tillsammans med smöret. Tillsätt ägg och sirap samt saffran. För att få ut så mycket färg och smak som möjligt av saffranen kan du mortla den tillsammans med lite strösocker innan. 4. Rör ner den vita chokladblandningen i de torra ingredienserna och rör om till smeten är jämn.5. Häll smeten i en bröad form och ställ i ugnen i ca 15-20 minuter. Låt stå kall i minst en timme innan servering. Servera med en klick vispgrädde eller vaniljglass.