Såhär gör du falsk burrata
Ni vet hur burrata är sjukt gott men dyrt och rätt svårt att få tag på? Problem solved! I Mathias Dahlgrens senaste kokbok hittade jag ett recept på hur man gör vad han kallar "falsk burrata". Det är som en ostkräm som smakar precis som burrata, men gjord på billigare ingredienser. Provade idag och det smakade så himla bra, åt det tillsammans med färska tomater och basilika, mmm! Såhär hör du, steg-för-steg: 1. Ta fram: 125 g mozzarella1-2 dl vispgrädde Olivolja BasilikaFlingsaltPeppar 2. Lägg mozzarellan i en skål och häll över vispgrädde. Börja med 1 dl och öka efterhand för att få fram rätt konsistens. 3. Ta fram en stavmixer. Mixa mozzarellan och vispgrädden till en slät ostkräm. Fyll på med mer vispgrädde efterhand om det behövs. 4. Ringla över olivolja. Salta och peppra. Avsluta med att toppa med riven basilika. Ät direkt om du kan, det är godast. Med tomater, eller doppa bröd i, eller toppa en pizza, eller något annat kul. Om du förvarar ostkrämen i kylskåpet, se till att röra runt några varv precis innan servering så att den blir lite fluffig och fräsch.