Rosa sallad

  Ibland när jag går hem från jobbet slinker jag in på Stockholm Matmarknad i Sturegallerian och till deras fantastiska grönsaksdisk. Den innehåller alltid grönsaker som är i säsong just nu, de flesta från Italien, och jag går alltid därifrån med minst en grej som jag aldrig har provat att laga mat med förut.      Den här gången fick jag med mig en påse full med grönt. Kebabsallad av gyros stod på menyn och jag var sugen på att prova lite nya salladssorter. På bilden ovan ser ni högst upp en knippe svartkål och under det lite färsk spenat...      ...och är inte detta det vackraste salladshuvud du sett?! Rosa och format som en blomma är denna variant av radicchiosallad, otroligt fin. Väldigt bitter i smaken så ska man göra en sallad är det bra att blanda den med andra, mildare sorter.      Därför köpte jag även ett huvud ekbladssallad som smakar friskt och milt, en perfekt kontrast till det beska. Och så gjorde jag en grymt god kebabsallad, som alltid om man får säga så utan att låta alltför kaxig. Gyros är fan bäst!   TIPS: Stek lite svart- eller grönkål i smör och olja tills den blir krispig, perfekt att toppa salladen med och ge den lite härlig textur.