Röstachos (rösti + nachos)
För några veckor sen kom jag över en bild på Instagram på en rätt som hette totchos. Det var en blandning av en klassisk nachotallrik och amerikanska tater tots, ni vet de där små potatiskrokett-liknande sakerna folk alltid äter i filmer. Vi har ju inte tater tots här i Sverige, men jag insåg att det ju borde gå lika bra med någonting vi alla har ätit under vår uppväxt: potatisrösti. Det var så idén till den här rätten föddes och jag kallar den Röstachos (rösti + nachos). Vegoalternativ (lakto/ovo): Byt ut köttfärsen mot valfri vegofärs alt. refried beans. Röstachos (4 personer) 1 paket klassiska rösti, frysta 500 g valfri köttfärs + tacokryddning 1 liten burk majs 2 msk inlagda jalapeños 1 liten rödlök, hackad50 g nachochips 100 g riven ost 125 g körsbärstomater, skivade 1 avokado, skivad Färsk koriander, hackad Tacosalsa Gräddfil 1. Stek köttfärsen med tacokryddningen. Ställ åt sidan. 2. Stek rösti i smör. 3. Lägg rösti i botten på en ugnsfast form. Täck över med nötfärsen. Toppa med hackad rödlök, jalapeños och majs. Krossa nachochips över och täck till sist med den rivna osten. 4. Grädda i ugnen på 225 grader i ca 10 minuter, tills osten har smält, börjat bubbla och få färg. 5. Ta ut formen ur ugnen och toppa med resterande ingredienser: körsbärstomater, skivad avokado, färsk koriander, tacosalsa och gräddfil. Servera direkt!