Magasin
Slumpa blogg
Topplista

Vanliga frågor
Kontakta oss
Annonsera

Logga inStarta ny blogg
Logga inStarta ny blogg
  • Magasin
  • Topplista
  • Annonsera
  • Info
    • Vanliga frågor
    • Kontakta oss
    • Annonsera
    • Sekretessinställningar
    • Devote på Instagram
    • Devote på Facebook
  • Starta blogg
  • Logga in

Rensa-kylskåpet-pasta med butternutpumpa och fänkål

Jag är ensam hemma och orkade inte handla, så det fick bli kylskåpsrensning. En halv butternutpumpa, lite kantstött fänkål och halvtorkad basilika var några av de ingredienser som fick bli en del av den ljuvliga lilla pastarätt som jag fick ihop. Åh så gott det blev, butternutpumpa är ju så sjukt nice att smörsteka. Och fänkål är en all time favorite som kompletterar den milda smaken från pumpan. Ungefär såhär gjorde jag:  Rensa-kylskåpet-pasta med butternutpumpa och fänkål  1/2 halv butternutpumpaEn bit fänkål Smör Salt & peppar Skär bort skalet på pumpan och skär både den och fänkålen i bitar. Stek i smör med salt och peppar tills mjuka och krispiga. Lägg åt sidan i en skål.  Spaghetti för en person1/2 gul lök1/2 vitlöksklyfta Chiliflakes Vitt vin, ca 1 dl Lite gräddeKörsbärstomater, halverade Salt & peppar En skvätt honungSmör att steka iPersilja och basilikaLite mild soja Mycket parmesan!CitronKoka pastan i en kastrull. Hacka gul lök och vitlök. Värm upp en stekpanna med smör och stek löken tillsammans med chiliflakes. Häll i vitt vin och de halverade körsbärstomaterna. Låt sjuda i ca 5 minuter. Häll på en skvätt grädde och smaka av med färsk basilika, persilja, salt, peppar, honung, citron och ev. lite soja. Lägg den nykokta pastan direkt i stekpanna med såsen och rör runt. Häll i en klick smör om du vill för att runda av smaken ytterligare. Riv över parmesan och blanda i butternutpumpan och fänkålen. Servera direkt! 

Föregående inlägg

Min vecka.

Nästa inlägg

Cook-along med Gastrofy och Mikaela Hedenskog

Till bloggens startsida

Foodstories