Recept: Vit pizza med portabello och fikon

  Jag fick ju ett härligt bud från Zeta och Allegrini häromdagen fullproppad med ingredienser för att göra två olika sorters pizza. Trots att jag har en extremt opålitlig ugn gav jag mig på projektet att göra dessa två pizzor igår kväll och resultatet blev helt enastående. Min pojkväns favorit var varianten med tomatsås, färsk salsiccia, basilika och purjolök men jag tyckte nog att den vita pizzan (utan tomatsås) med fikon och portabello var snäppet vassare. Så därför tänkte jag dela med mig av det receptet här. Fick förresten en riktig kick av att äta fikon, så gott ju? Måste börja använda det mer i matlagning, på pizza passar det helt perfekt.    1 färdig pizzadegZeta Olivolja Classico Extra1-2 Zeta mozarella ostar½ rödlök2 portabellosvampar2 fikon25 g pinjenötterZeta Parmigiano Reggiano ekoBladspenatZeta Crema di Balsamico eko   1. Sätt ugnen på 225 grader.2. Baka ut degen och ringla över olivolja.3. Dra isär mozarellan och fördela över pizzan.4. Skiva svampen och löken och lägg ovanpå osten.5. Skär fikonen i klyftor och lägg på pizzan.6. Grädda mitt i ugnen i ca 15-20 minuter.7. Under tiden, rosta pinjenötterna i en torr stekpanna och hyvla lite parmesan.8. När pizzan är klar toppa med rostade pinjenötter, bladspenat, parmesan och ringla över lite balsamvinäger.