Recept: The Burgerland
I augusti hade jag ju min egen hamburgare på menyn på Barrels Burgers & Beer: The Burgerland. Det var helt otroligt roligt att få ha något jag själv skapat på en restaurangmeny, och få höra all den fantastiskt positiva feedback från alla som provade den under månadens gång. Tyvärr finns den inte längre att få tag på :'-(Så, efter lite påtryckningar och frågor kommer här äntligen det fullständiga receptet på burgaren, så att den som har saknat den kan göra den hemma i köket. Jag tror att jag själv ska försöka mig på att göra en variant i helgen, blev så sugen av att skriva det här inlägget. The Burgerland En maffig, saftig burgare med mycket ost och lite hetta från jalapeno relish (4 personer) 800 g grovmalen färs (gärna blandning 75% högrev, 25% flapsteak) 4 hamburgerbröd (gärna från Bröd & Salt)8 skivor hamburgercheddar 8 skivor Emmentalerost 4 msk rostad lök Jalapeno relish 3-4 st hackade färska jalapenos (smaka av och ta mindre om de är heta) 1 liten hackad gul lök 3-4 msk hackade pickles En skvätt honungEn skvätt vinäger Salt & peppar Psst! Om jalapenosarna är för starka kan du blanda in lite vanlig grön chili (som är mildare), eller till och med lite grön paprika i relishen. Srirarchamajonnäs 4 msk majonnäs av hög kvalitet 2 tsk srirarcha Innan du börjar: Gör jalapeno relish och srirarchamajonnäs i separata skålar och ställ åt sidan. Rosta brödet alt. smörstek det i en stekpanna. 1. Dela upp köttet i åtta lika stora högar. Rulla till lösa bollar, utan att röra det för mycket med fingrarna. 2. Hetta upp en stekpanna utan fett i. Stekpannan ska vara het, riktigt het. Lägg i bollarna, låt steka i några sekunder, vänd sedan på bollarna. Smasha bollarna i stekpannan med hjälp av en hamburgerpress eller annat platt verktyg. Salta och peppra rikligt. 3. Stek burgarna i ca 1-2 minuter på den ena sidan, vänd sedan. Salta och peppra, och lägg sedan på två ostskivor på varje hamburgerkött: en cheddar och en Emmentaler. 4. När köttet har stekt klart, lägg en köttpuck på en annan så att du får fyra stycken dubbelburgare. 5. Bre srirarchamajonnäs på botten av bröden. Lägg sedan på de dubbla hamburgerpuckarna, jalapeno relish och till sist rostad lök. Toppa med brödlocket och servera direkt. Siri, jag och Michaela på presslunchen för min burgare i början av augusti.