Recept: One-pot-pasta

Här kommer receptet på one-pot-pasta som några av er har frågat om. Jag gjorde det för en KIT-film för några månader sen men har sedan glömt att posta receptet här, så here it goes. Det här är en bra maträtt för den som vill att matlagningen ska gå snabbt och enkelt, då det krävs minimalt med arbete. Här lagas allt, inklusive tillbehör och sås, i kastrullen och kokas med pastan. Genom att koka pastan på hög värme dunstar vattnet bort snabbt och det bildas en stärkelselik vätska med smak av ingredienserna som i sin tur ger smak till pastan. Hur enkelt som helst! Allt-i-grytan-spaghetti med grönsaker (4 personer) 350 g spaghetti250 g körsbärstomater, halverade2 schalottenlök4 vitlöksklyftor1/2 röd chili1/2 kruka basilika1/2 kruka bladpersilja + extra till servering1 fänkål1 liten broccoli1 grönsaksbuljongtärning2 msk olivolja + extra till servering1/2 dl vispgrädde1 dl färskriven parmesan + extra till serveringSalt och nymalen svartpepparVatten (så att det precis täcker allt i kastrullen) Skiva chilin, löken och vitlöken tunt. Halvera körsbärstomaterna. Skär broccolin i små buketter och fänkålen i bitar. Hacka bladpersilja och basilika grovt. Lägg pasta, tomater, chili, lök, vitlök, chiliflakes, broccoli, fänkål, bladpersilja basilika, olivolja, 0,5 tsk salt, buljongtärning, svartpeppar och vatten (så att det precis täcker ingredienserna) i en stor kastrull. Koka upp med hög värme. Koka under omrörning och blanda runt pastan med tång då och då, tills pastan är al dente och nästan allt vatten har avdunstat, ca 9-11 minuter. Häll i grädde och färskriven parmesan. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar. Servera pastan med ytterligare lite färskriven parmesanost och bladpersilja. Smaka av med salt och peppar. Lägg upp i tallrikar och garnera med lite mer basilika. Ringla över olivolja och riven eller hyvlad parmesan.