Recept: Gurkmejalatte
God morgon! Jag vaknade upp till ännu en snöig dag och ännu mysigare känns det att ja ska jobba hemifrån idag - även om det nog blir lite segt att gå och handla ingredienser till filmerna jag ska göra strax.. Nu när det är så snöigt och vintrigt ute får man passa på att få i sig något varmt och gott som är bra för både själen och kroppen, och gurkmejalatte, eller Golden Latte som den kallas, är den perfekta drycken för kalla dagar. Den innehåller massvis med nyttigheter som gurkmeja, ingefära och smakrika kryddor, och jag gör den på cashewmjölk så den är både vegansk och mejerifri. Gurkmeja har används i kinesisk läkekonst i tusentals år, och sägs ha antiinflammatoriska egenskaper som bland annat kan boosta immunförsvaret och hjälpa mot magproblem. En riktig superkrydda med andra ord!Här kommer receptet: Golden latte(1 kopp) 2,5 dl nötmjölk t ex cashewmjölk eller mandelmjölk 2 cm färsk ingefära 2 cm färsk gurkmeja (eller ca 1 tsk malen gurkmeja) 1 st kanelstång 2 st stjärnanis 1 tsk kardemummakapslar 1 tsk svartpepparkorn 2 st dadlar 1. Lägg dadlarna i blöt. 2. Skala och skär gurkmeja och ingefära i små bitar. 3. Värm upp nötmjölken i en kastrull på spisen och tillsätt alla kryddor samt de hela blötlagda dadlarna. Låt koka upp och sjud därefter i några minuter så att mjölken tar smak och färg av kryddorna. 4. Häll mjölken genom ett durkslag ner i en kopp så att de stora kryddorna och dadlarna silas bort. 5. Servera direkt.