RECEPT: Drömrulltårta som på Kaffeverket

Äntligen tog jag mig tiden att baka min favorit-rulltårta från Kaffeverket/Snickarbacken 7 i helgen. Ni vet ju hur mycket jag älskar den kakan, och ni kan ju gissa hur mycket pengar jag har lagt på den de senaste månaderna. Nu kan jag göra den själv hemma istället - ekonomiskt!Receptet satte jag ihop efter att ha tittat på massor med olika recept på drömtårta online, och så gjorde jag lite ändringar. Allra godast är den när den fått stål kylskåpet ett tag och stelna till, jag åt tre bitar rakt upp och ner för att jag inte kunde låta bli. Nu känner jag mig rulltårtstokig på riktigt - undrar vad mer för roliga kombinationer man kan göra?  Drömtårta 3 ägg1 1/2 dl strösocker1 dl potatismjöl0.5 dl kakao1 tsk bakpulverLite strösocker Smörkräm150 g  smör, rumsvarmt1 äggula4 dl florsocker1 tsk vaniljpulver1 tsk kallt kaffe Sätt ugnen på 225 g.Vispa ägg och socker poröst. Blanda i potatismjöl, kakao och bakpulver. Blanda allt till en slät smet. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt. Häll smeten på i en rektangel. Grädda i ugnen i 6-7 minuter.Häll strösocker på ett nytt bakplåtspapper. Stjälp över kakan på det nya bakplåtspapperet med strösocker på, och dra av det första bakplåtspapperet. Låt kakan svalna. Rör ihop smör, äggula, florsocker, kallt kaffe och vaniljpulver med en elvisp. Bred smörkrämen på den avsvalnade rulltårtan. Jag skar av kanterna på kakan för att de skulle bli raka och kakan bli mer smörkrämig än kakig. Rulla ihop rulltårtan på långsidan.  Slå in i folie och låt ligga i kylskåpet i några timmar. Skär sedan upp den i bitar och servera.  Det går bra att förvara kakan i frysen! Plocka fram nån timme innan servering och ät tinad eller semifryst.