Recension av 5 foodtruck-burgare

Okej friends, här kommer mina recensioner av burgarna jag provade i lördags. En blandning av högt och lågt, men framför allt är jag glad att jag hittat en foodtruck här i stan som serverar riktigt grymma burgare - jag behöver lite nya ställen att gå till för omväxlingens skull.  Burgare #1: Sliders FoodtruckBetyg: 3.5/5 Jag hade hört mycket om Flippin Burgers hypade foodtruck sedan tidigare, så förväntningarna var ganska höga på burgaren som var först ut. Estetiskt sett är den i princip perfekt, lagom stor, mycket ost och bra ratio på bröd/kött. Ni ser ju hur saftig den ser ut? Tyvärr nådde den inte ända fram för mig smakmässigt. Köttet var för kompakt stekt (kanske ett resultat av kaoset och den förmodade stressen inne i foodtrucken) och den karamelliserade löken som jag gissar skulle bidra med sötma var lite för tam. Den hade mått bra av lite ketchup och ett lite luftigare kött, då hade den nog hamnat i toppen. En bra burgare som med små justeringar hade kunnat bli bäst.  Burgare #2: BurgarbussenBetyg: 4/5 Ända från Falun hade denna foodtruck tagit sig för att vara med i tävlingen, snacka om dedication. De serverade en halv burgare till varje jurymedlem och tur var väl det, för risken är att jag hade ätit upp den annars. Burgaren, The Dirtburger, bestod av närproducerat (=nära Falun) kött toppad med en blandning av picklad gurka, stekt lök, ost och lite senap. En mycket god smak, luftigt och fint kött, och bra råvaror gjorde att denna hamnade på plats nummer två av alla burgare i min lista.  Burgare #3: Ribhaus Betyg: 3/5Ännu en outsider, den här gången från Västerås där Ribhaus både är en restaurang och en foodtruck om jag förstår saken rätt. Burgaren som kom var väldigt kladdig och lite för välfylld för att det skulle vara trevligt att äta. Jag vet inte hur många servetter jag fick använda. Det är inte helt klart vad den innehöll, men jag har för mig att det var någon typ av hemmagjord ketchup, sojamajonnäs och picklad rödlök. Burgaren var god men alla tillbehör tog över så att köttet och brödet kom lite i skymundan, vilket ju är synd. Ibland (oftast) är det bra att bara hålla det enkelt.  Burgare #4: Funky Chicken Foodtruck Betyg: 5/5And the winner is... Ja, alltså det här var en klar favorit för mig. Kul att veta att det finns ytterligare en riktigt grym burgare att få tag på här i Stockholm (även om namnet Funky Chicken inte är så beskrivande) och jag vet att jag kommer börja hålla koll på vart denna foodtruck står om dagarna. Bra bröd, jättebra kött, finhackad lök, majonnäs, lite ketchup, senap och ost - kanske de bästa komponenterna för en bra burgare. Trots att jag redan hade hunnit prova tre burgare innan denna så ville jag inte lämna den ifrån mig. Det var med största ansträngning min rationella hjärnhalva fick vinna den kampen. Riktigt bra!  Burgare #5: Gnarly BurgerBetyg: 2/5Sist ut var Gnarly Burger, en restaurang som jag har beställt mat från flera gånger (oftast via Foodora). De serverade en väldigt annorlunda anrättning, The Bitter End, som bland annat bestod av camparimarinerad kött med grapefrukt. Jag förstår tanken med att göra något som sticker ut men tyvärr funkade det inte. Bitterhet är svårt att pull off i vilken maträtt som helst, och kanske speciellt i en burgare där man är ute efter balansen mellan sött, salt, fett och syrligt. Dessutom kändes brödet för tjockt och osten var inte smält. En eloge för att våga testa något nytt dock!