Raw sirap och smält smör på pannkakor
Hej! Imorse matchade jag vädret och tog på mig mina allra gråaste kläder, keps och hörlurar. När jag ska träna på lunchen brukar jag inte orka göra mig iordning på morgonen utan slänga på mig träningskläder, hoppa sminket och gå till jobbet som jag är. Är det något jag inte orkar är det att sminka mig i onödan, tiden och ansträngingen det tar att tvätta bort det är inte värt det!! Anyway, det innebar att jag hade tid till att göra en riktigt god frukost imorse. I går kväll när jag satt och läste Green Kitchen Stories kokbok kom jag över ett recept på raw dadelsirap som jag var tvungen att prova - tänkte att det skulle bli en perfekt pannkakstopping med smält smör. Och jag hade rätt! Man blandar alltså dadelsirap med smält smör i en liten skål och häller över pannkakor - GUDIHIMMELEN VAD GOTT! Gör man pannkakorna utan vetemjöl som jag alltid gör så blir det plötsligt en ganska nyttig frukost utan raffinerat socker eller snabba kolhydrater. Raw dadelsirap 2,5 dl dadlar, urkärnade 3,5 dl vatten 1 msk citronsaft 1 krm vaniljpulver Lägg dadlar, citronsaft, vaniljpulver och lite vatten i en matberedare. Mixa en stund och häll sedan i resten av vattnet och mixa till en slät sirap. Sila eventuellt av sirapen genom en finmaskig sil ner i en tätslutande burk. Förvara burken i kylskåpet i ett par veckor! Smält smör- och dadeltopping till pannkakor (1 person) 2 msk dadelsirap3 msk smält smör Blanda dadelsirapen och det smälta smöret i en liten skål. Häll över pannkakorna direkt. Servera med vispad grädde om du vill. NJUT!