Magasin
Slumpa blogg
Topplista

Vanliga frågor
Kontakta oss
Annonsera

Logga inStarta ny blogg
Logga inStarta ny blogg
  • Magasin
  • Topplista
  • Annonsera
  • Info
    • Vanliga frågor
    • Kontakta oss
    • Annonsera
    • Sekretessinställningar
    • Devote på Instagram
    • Devote på Facebook
  • Starta blogg
  • Logga in
  • Kategorier
    • Recept
    • Hamburgare
    • Veckans eko
    • Copycat-recept
    • Graviditet
    • Visa alla kategorier
  • Arkiv
    • Februari2018
    • Januari2018
    • December2017
    • November2017
    • Oktober2017
    • September2017
    • Augusti2017
    • Juli2017
    • Juni2017
    • Maj2017
    • Visa hela arkivet
  • Om Foodstories

Randig banankaka (sockerfri, glutenfri)

Här kommer receptet på den utlovade banankakan jag gjorde igår. Tyvärr hann jag inte fotografera innan den typ var uppäten varför det är en extremt tråkigt och oaptitlig bild jag bjuder på, sorry för det. Ni får använda er fantasi och försöka tänka er hur god den är: saftig och mjuk tigerrandig kaka med bitar av choklad och nötter. Det kan ju inte gå fel! Det här är vad jag skulle kalla en "nyttig(are)" kaka än t ex en sockerkaka eftersom den är bakad på mandelmjöl och sötad endast med banan och lite björksocker. Ingredienserna gör också att den är mer mättande så att man inte riktigt orkar slänga i sig hela på en gång utan tar en liten bit i taget = man kan njuta av den längre. Receptinspirationen kommer härifrån men jag gjorde om litegrann utifrån vad jag hade hemma.  Randig banankaka (sockerfri, glutenfri)  2 st bananer 100 g smör 2 ägg4 msk grädde2 msk björksocker 1 dl mandelmjöl0.5 dl pofiber 1 tsk vaniljpulver En nypa kanel 70 g hackad mörk choklad 70%50 g hackade mandlar 1 msk kakao  Sätt ugnen på 150 grader. Smält smöret.  Blanda de torra ingredienserna (utom kakao) i en bunke. Tillsätt smör och mosade bananer och blanda till en smet.  Separera äggvitan från äggulan. Blanda ner äggulan i smeten, lägg äggvitan i en ny bunke tillsammans med grädde. Vispa grädde och äggvita fluffigt, blanda sedan försiktigt ner blandningen tillsammans med den andra smeten.  Häll 1/3 av smeten i en annan bunke. Blanda ner kakao i bunken med lite mindre smet, och chokladbitar och nötter i den med lite mer.  Smör och bröa en kakform. Häll ner den ljusa smeten och sedan chokladsmeten. Rör runt med en gaffel så att mönstret i kakan blir randigt.  Baka i ugnen i ca 30-40 minuter, tills kakan är fast (känn med en gaffel).  Låt svalna och servera gärna med vispad grädde! 

Föregående inlägg

Kort vecka

Nästa inlägg

Hej lördag!

Till bloggens startsida

Foodstories