Pontus-in-the-air
Vet ni vad det första jag fick i mig idag var? Ett glas champagne. Ah, jag älskar smaken av champagne, även om det bara är för att smutta lite på. Anledningen till denna extravaganta start på dagen var ett pressevent på Arlanda för Pontus Frithiofs nya restaurang Pontus-in-the-air. Eftersom restaurangen ligger inne vid gatesen (Gatorna? Gate:sen? Kan bli knäpp på engelska ord i plural) så fick vi efter en bussfärd ut till flygplatsen ID-kontrolleras och eskorteras rätt av vakter och flygpersonal. Hög säkerhet känns ändå tryggt. Pontus var såklart på plats för att berätta om den nya restaurangen, som både har en bistrodel med à la carte och en marknadsdel där man kan köpa med sig något lite snabbt och lätt. Vi blev bjudna på både crème Ninon och sallad Nicoise med tonfisk. Blev extra glad för de fina ekologiska äggen som var alldeles orange i gulan. Råkade dock tappa en halva först på mina kläder och sen rätt ner i marken, typiskt mig. Efterrätten bestod av en mycket god liten päronconjaktryffel, men Pontus tyckte att vi vid vårt bord även skulle få smaka på alla de andra efterrätterna så det blev en hel buffé av sötsaker. Vidhåller dock att tryffeln var godast, den smakade precis om min favoritglass Lill-Pop från Ängelholmsglass. Trevligt med lite nya initiativ på Arlanda tycker jag, annars är man ju van vid rätt värdelös mat när man flyger. Nu hoppas jag bara att det öppnar en riktigt bra burgarrestaurang också (looking at you, Barrels eller Flippin Burgers eller Shake Shack) så behöver jag aldrig sakna något när jag reser.