Pie-pops
Tänkte bjuda på receptet från Linneas pie-pops som jag nu har tjatat om i några inlägg. Det är alltså en paj på pinne, en superkul idé som är så enkel att göra. Du hittar hela receptet här men skriver ut det här nedan också. När jag bakade pajarna använde jag mig av färdig pajdeg som jag köpte i en mataffär, mest för att det skulle vara enkelt för oss i TV-rutan. Dock skulle jag personligen rekommendera att göra degen själv eftersom jag tycker att den färdiga pajdegen som man kan få tag på här i Sverige är lite väl salt. Pie pops Pajdeg, färdig eller hemmabakad Valfri god sylt Ett ägg Glasspinnar Muscavado- eller råsocker 1. Kavla ut degen på ett mjölat bord. Använd dig av ett lagom stort glas och gör små runda plattor av degen. 2. Lägg plattorna på en plåt med bakplåtspapper. Lägg en glasspinne i mitten, lägg på en klick sylt och täck med ytterligare en degplatta. 3. Använd en gaffel eller en glasspinne och tryck ihop de två degplattorna samtidigt som du gör ett fint mönster på kanterna. 4. Pensla med vispat ägg och strö lite muscavado- eller råsocker. In i mitten av ugnen på 250 grader i ca 10 minuter. Låt svalna innan servering.