Parmesanpanerade zucchinichips
Nyttiga chips? Yes, of course! Idag gjorde jag om ett recept på zucchinichips jag hittade via Pinterest, bytte framför allt ut pankoströbröd mot mandelmjöl, och det blev grymt gott. Det här är inte bara gott att äta som snacks, jag kan tänka mig att det är supergott att äta som tillbehör till t ex hamburgare istället för pommes frites. Heja, heja - laga direkt! Parmesanpanerade zucchinichips 1 zucchini2 dl mandelmjöl 70 g parmesanost 1 tsk vitlökspulver 1 tsk torkad persilja 0.5 tsk torkad oregano 1-2 krm cayennepeppar 1 tsk salt 2 st ägg Skär zucchini i tunna slantar, ca 1mm tjocka. Blanda alla torra ingredienser i en bunke, och äggen i en annan. Doppa varje slant först i ägg, sen i mjölblandningen. Lägg på en plåt på bakplåtspapper. Baka i ugnen på 225 grader i ca 10 minuter, eller tills zucchinin är krispig. Låt svalna och ÄT!