Parmesanbollar med tomatsås och gräddstuvad spetskål

Vet ni vad jag kom idag när jag lagade middag? Att jag alltid lagar comfort food. Mat som man liksom mår bra av inifran, som man känner sig trygg med. Den är inte fancy eller fin eller vacker, utan bara enkel, mättande och god. Och jag trivs himla bra med det. Visst hade det varit kul att kunna få till en restaurangliknande paradrätt då och då, men det känns ändå inte riktigt som jag.    Anledningen att det slog mig var för att jag stod och gjorde rätten nedan och insåg att den skulle bli väldigt ful på bild. Under en millisekund blev jag lite irriterad på mig själv för att jag inte lägger mer tid på att få rätterna snygga, men äsch. Huvudsaken är väl att det smakar gott. Och det gjorde det! Jag gjorde ett gng bollar av kycklingfärs med parmesan i. Till det serverade jag en tomatsås som fått stå och puttra länge, länge, och så gräddstuvad spetskål. Krämigt, tomatigt, ostigt - gott. Hittar du inte kycklingfärs i butiken går det bra att byta ut den mot blandfärs.      Parmesanbollar med tomatsås och gräddstuvad spetskål 500 g kycklingfärs 0.5 st gul lök  1 st vitlöksklyfta 1 msk kycklingfond  2 msk frusen persilja 5 msk riven parmesanost  2 msk fiberhusk  1 ägg  2 msk pofiber  1 msk grädde  Salt  Vitpeppar Smör och olja till stekning   Tomatsås 400 g krossade tomater 1 msk tomatpuré 2 msk oliviolja 0.5 st gul lök 1 vitlöksklyfta 1 msk hackad jalapeno  1 tsk vinäger 1 tsk honung  Salt & svartpeppar   Gräddstuvad spetskål 0.5 st stort spetskålhuvud 1 dl grädde 2 msk smör Salt      1. Parmesanbollarna: Blanda kycklingfärs med alla hackad gul lök, hackad vitlöksklyfta, kycklingfond, persilja, parmesanost, fiberhusk, ägg, pofiber, grädde, salt och vitpeppar. Låt svälla en stund.  2. Tomatsås: Hacka jalapeno, gul lök och vitlök. Stek i olivoljan tills mjuk. Tillsätt krossade tomater, tomatpuré, vinäger och honung. Låt koka upp en stund (gärna så länge som möjligt). Smaka av med salt och peppar.  3. Forma bollar av kycklingfärsen. Hetta upp en stekpanna med olja och stek biffarna på medelvärme tills de är helt genomstekta, ca 10-15 minuter. Rör runt hela tiden så att färgen blir jämnt. Häll en klick smör i pannan de sista minuterna.  4. Gräddstuvad spetskål: Strimla spetskålen fint. Hetta upp en stekpanna med smör och lägg i spetskålen. Stek tills mjuk, ca 3-4 min. Tillsätt grädden och låt koka in i ytterligare några mimnuter. Smaka av med salt.  5. Servera allt tillsammans!