Pannkakor med kaneldoftande äpplen
Efter leveransen från Årstiderna förra veckan har vi en massa ekologiska äpplen som behöver förtäras, och eftersom varken jag eller M äter så mycket frukt så bestämde jag mig för att göra det till en del av middagen. Det fick bli smörstekta äpplen med kanel på fluffiga, mjölfria pannkakor och det var verkligen mums. Receptet till pannkakorna kan du hitta här, även om jag den här gången höftade och de därför blev lite tjockare än vanligt. Smörstekta äpplen med kanel (2 personer) 2 äpplen 2 msk smör 1 tsk raw honung 1 kryddmått vaniljpulver 1/5 tesked kanel Skär äpplena i små bitar utan skal. Stek på medelvärme i rikligt med smör. Tillsätt honung och pudra över vaniljpulver samt kanel. Tillsätt eventuellt lite mer smör (för smakens skull) och stek tills äpplena är karamelliserade. Ät med pannkakor och lite vispad grädde.