Pacos (pannkakstacos) med ägg och bacon

Här kommer ett något knasigt recept som jag gjorde till en KIT-film häromdagen: pacos a.k.a. pancake tacos! Idén fick jag när jag såg några bilder på Instagram där folk har börjat laga denna mashup, som egentligen bara är en helt vanlig amerikansk frukost kombinerad.  Att det är en "taco" handlar ju bara om att pannkakan är böjd så att den kan ätas med händerna. Jaja, gulliga är de i alla fall. Pacon kan fyllas med lite vad som helst som man tycker är gott tänker jag. Här har jag haft stekt ägg, knaperstekt bacon och riven ost. Toppade allt med en splash av lönnsirap för sötma, typiskt amerikanskt att ha lönnsirap på ägg och bacon men det funkar förvånansvärt bra. Pannkakorna är för övrigt grymt goda att äta bara som de är! Paco (pannkakstacos)Ca 6 st 3,5 dl vetemjöl5 tsk bakpulver1 tsk salt3,5 dl mjölk2 st ägg3 tsk smör1 tsk vaniljpulver Tillbehör:1 paket bacon6 st ägg100 g riven ostLönnsirap 1. Sätt ugnen på 75-80 grader.  2. Blanda alla torra ingredienser i en skål. Blanda resterande ingredienser i en annan skål. 3. Blanda ihop de torra med de blöta ingredienserna väl. 4. Hetta upp en stekpanna med smör. Stek medelstora pannkakor på båda sidor. Vik varje pannkaka sedan väldigt försiktigt på mitten till ett ”tacoskal”. Lägg i en ugnsform efterhand och låt hållas varm i ugnen. 5. Stek bacon och ägg. Salta och peppra äggen. 6. Fyll dina pacos med ost, ägg och bacon. Drissla över lite lönnsirap. Servera direkt varma!