På pränt.
Igår hade jag ett släng av dåligt självförtroende när det kommer till min egen kapacitet, så då plockade jag fram alla tidningar jag har hemma där jag skrivit artiklar eller reportage, och gick igenom dem. Det är ett bra trick när jag känner mig lite osäker för jag måste ändå säga att jag är stolt över det allra mesta jag har gjort och skrivit. Från att ha jobbat på content-byrå och hjälp till med smågrejer, till att bli tillfrågad att göra egna mat-reportage i stora modemagasin. Det är ändå rätt häftigt. Här kommer några av dem i kronologisk ordning: NK STIL våren 2014Det här var något av det första jag gjorde, notiser till NK:s modemagasin STIL. Det var typ fem sidor med denna typer av små-notiser och det är mer tidskrävande än man tror. Först ska man samla in information om olika varumärken och se vad som kan vara intressant att skriva om, sen ska man få tag på högupplösta, snygga bilder och till sist ska man skriva notisen kort, koncist och korrekt. Minns att jag var väldigt stolt över över hur fint det blev när allt var klart. Inside Retail för AMF FastigheterEn annan kund på byrån var AMF Fastigheter som bland annat äger Mood, Gallerian och lite andra stora retailprojekt runt om i stan. Vi skapade en helt ny tidning åt dem, med fokus på trender och nyheter inom retail. Just det här uppslaget, Butikskoncept i världen, var min idé som jag fick igenom och skrev. Tycker själv att det är kul att läsa om nya och spännande koncept, så var mycket glad när de andra tyckte det också. NK STIL Hösten 2014Innan jag, som vissa av er vet, slutade ganska abrupt på byrån så hade jag fått lite mer förtroende att skriva längre texter. I det sista numret jag medverkade i skrev jag en artikel om en charkuteriproducent i Toscana, Italien. Jag fick inte själv åka utan fick intervjua några personer som hade varit där på inspirationsresa, men det var ändå väldigt roligt. I samma nummer skrev jag även tillsammans med en annan skribent en artikel om Stockholm Fashion Week. Man kan tro att jag bara hållt på med mat hela livet men jag både studerade i och ville jobba inom modebranschen under en lång tid. Tycker fortfarande att det är en ganska intressant bransch, speciellt när man kan kombinera den med annat kreativt utövande (som matlagning). Plaza Kvinna, sommaren 2015Min första artikel i Plaza var en guide till restauranger och matställen i Stockholm. Det tog en otrolig tid att koordinera intervjuer med över 10 restauranger, komma dit och fotografera och sedan skriva artikeln och jag minns att jag blev rätt stressad. Men gud vad nöjd jag blev med resultatet! AD:n hade gjort ett toppenfint jobb med att låta bilderna tala för sig och det var ett riktigt pirr i magen när jag åkte till releasefesten och fick numret i min hand. Ja, och sen har det bara rullat på. Om en månad kommer min femte artikel i Plaza Kvinna ut, en som jag är lite extra nöjd med eftersom jag tycker att bilderna blev himla härliga. Kommer såklart visa den direkt. Även om det kanske inte pirrar lika mycket i magen som första gången så är jag ändå otroligt glad över förtroendet och möjligheten. Det är verkligen grymt kul att se sina egna ord och bilder i print! Och det ger mig bekräftelsen att jag kanske är rätt bra ändå :-)