Overnight oats med karamelliserad banan och choklad
Jag fick höra att Pom & Flora har något som kallas Banana Split Bowl på sin meny. Jag har inte provat den själv men när jag såg en bild tänkte jag att jag måste göra något liknande hemma, för det lät så himla gott. Et voilá, här har ni en frukost som tickar av alla trendord som går: bowl, overnight oats, raw osv. Riktigt smarrigt var det i alla fall! Byt ut smöret mot kokosolja och använd en nötmjölk för att göra rätten helt vegansk. Overnight oats med karamelliserad banan och choklad(1 person) 2 dl havregryn 2 dl valfri mjölk En nypa kanel1 banan 1 msk smör 1 tsk honung 1 dl kokosgrädde (eller turkisk yoghurt) 1 krm vaniljpulver Hackad chokladHackade hasselnötterKakaonibs Dagen innan: Blanda havregryn med mjölk och en nypa kanel i en skål. Ställ över natten i kylskåpet. Vid servering: Skär banan i bitar. Stek i en stekpanna på medelvärme med en klick smör och honung, tills bananerna karamelliseras och får fin färg. Vispa upp kokosgrädde med lite vaniljpulver i en skål. Hacka choklad och hasselnötter. Toppa skålen med overnight oats med kokosgrädde, karamelliserad banan, hackad choklad, hackade hasselnötter och kakaonibs. Servera direkt!