Ostpanerad fisk med hemmagjord remouladsås

  Andra receptet ur min matkasse från Gastrofy gjorde jag igår, och det var ett av mina egna recept: ostpanerad fisk med hemmagjord remouladsås. Idag åt vi resterna till lunch och det var nästan godare eftersom jag stekte den redan panerade fisken snabbt i lite smör, samt stekte den kokta blomkålen. Dessutom hade såsen fått ligga och gotta till sig riktigt ordentligt över natten. Här kommer receptet:   (4 personer) 500 g torskfilé2 st ägg3 dl mandelmjöl200 g riven ostRemouladsås1 dl majonnäs2 dl crème fraiche0.5 tsk curry3 msk bostongurka0.5 st rödlökTillbehör600 g blomkål3 msk smör1 st citron Skär blomkål i buketter och koka mjukt i en kastrull med saltat vatten. Skär torsken i portionsbitar.  Vispa ägg i en liten skål. Blanda mandelmjöl, riven ost, salt och peppar i en annan skål.  Doppa fiskbitarna först i ägg och sen i mjölblandningen så att den täcker.  Stek i rikligt med smör tills fisken är genomstekt. Blanda majonnäs, crème fraiche, curry, bostongurka och rödlök i en skål. Smaka av med salt och peppar.  Servera fisken med remouladsåsen, den kokta blomkålen och några skivor citron.