Ostig spenat- och kronärtskocksdipp
Här kommer ett riktigt fredagsmysrecept - perfekt för hemmakvällen eller om du har gäster över som vill bjuda på något extra gott! Spinach and artichoke är en vanlig smakkombination i USA och speciellt när det kommer till dipp. Här har jag gjort en varm variant med ost som bas, som blir makalöst god tillsammans med nachochips. Väldigt enkel att slänga ihop innan filmen börjar på TV:n! Spenat- och kronärtskocksdipp (4-6 pers)1 burk (314 ml) marinerade kronärtskockor3 dl tinad, hackad spenat 1 liten vitlöksklyfta 0.5 dl riven parmesanost 0.5 dl riven pecorino-ost 2 dl riven mozzarella 1 dl crème fraiche 0.5 dl majonnäs 0.5 dl vispgräddeSalt & pepparBörja med sätta ugnen på 200 grader. Mixa spenaten med kronärtskockorna, antingen i en matberedare eller med en stavmixer, till en jämn smet. Tillsätt resterande ingredienser och blanda väl. Salta och peppra. Häll röran i en ugnssäker form och baka i ugnen i ca 30 minuter tills osten har smält och ytan har fått färg. Servera direkt med chips eller bröd och valfria tillbehör.