Ostfyllda brödsnurror
Här kommer ett recept jag gjorde förra veckan, jag kallar dem: ostfyllda brödsnurror. Perfekt att dippa i en god sås, att ha på buffébordet eller som tillbehör till soppan. Gör precis som i receptet nedan eller lek med olika fyllningar - jalapeños och cheddar, oliver och tomatsås eller varför inte en söt variant med Nutella, kanel och socker? Riktigt gott och superenkelt att göra! Ostfyllda snurror (ca 10 st) 1 färdig pizzadeg 150 g riven mozzarella 100 g smör, smält0.5 kruka basilika, hackad2 st vitlöksklyftor 70 g riven parmesanost Sakt & peppar 1. Sätt ugnen på 200 grader. Bred ut den färdiga pizzadegen och skär den i remsor, ca 20 x 5 cm. 2. Ta en remsa i taget och platta ut den något med fingrarna. Lägg riven mozzarellaost mitt på och längs med hela remsan, lämna en liten kant på båda sidor. 3. Nyp ihop remsan på längden så att osten sluts in. Se till att degen är helt ihopnypt så att snurrorna inte öppnar sig vid gräddning. 4. Vik varje ihopnypt deglängd på mitten och tvinna ihop till en avlång "snurra". Lägg alla snurror på ett bakplåtspapper på en plåt. 5. Blanda smält smör, hackad basilika, vitlöksklyftor, salt och peppar i en liten skål. 6. Pensla smörblandningen på snurrorna. Toppa sedan med riven parmesanost. 8. Grädda snurrorna i ugnen i ca 15 minuter, eller tills de har fått fin färg. Servera varma!