Ostfrallor LCHF
Här kommer ett litet frukosttips för dig som vill byta ut brödet då och då: ostfrallor. Och då menar jag ost som i att de faktiskt är gjorda till största del av ost. Det här är ett ganska vanligt LCHF-bakverk som jag tycker funkar när man är sugen på att äta något som liknar en macka, men jag vill ändå ge er några heads-up innan: 1. Jämför inte konsistens och smak med vanligt bröd. Gör man det blir man besviken, för smaken är mer åt ost- och ägghållet (även om de är mycket mindre äggiga än andra jag provat - speciellt me den smakrik ost) och konsistensen nästan lite svampig. Det funkar toppen med smör och ost på, don't get me wrong, men att jämföra med ett fluffigt bröd blir bara dumt.2. Ät nybakat. Det går såklart att göra en stor batch och frysa in eller äta senare, men jag tycker att det smakar allra bäst direkt från ugnen.3. Prova att grädda extra länge i ugnen. Det gör dem lite torrare och mindre svampiga i konsistensen. Testa dig fram med din ugn. Hoppas jag inte har skrämt iväg er nu från att prova, för det är faktist väldigt gott. Vill bara inte att ni gör samma misstag som jag har gjort tidigare när jag bakat lowcarb och insett att det inte alls smakar som vanligt bröd som jag hade trott. Ostgrallor LCHF (ca 6 st)3 ägg3 msk philadelphia4 dl riven ost (gärna med mycket smak)1,5 tsk bakpulver1,5 msk fiberhusk2 msk sesmfröSesamfrön att toppa medVispa äggen fluffiga med en elvisp. Tillsätt resten av ingredienserna, klicka ut i högar på ett bakplåtspapper på en plåt. Toppa med sesamfrön och baka i ugnen på 200 grader i ca 12-15 minuter.