Magasin
Slumpa blogg
Topplista

Vanliga frågor
Kontakta oss
Annonsera

Logga inStarta ny blogg
Logga inStarta ny blogg
  • Magasin
  • Topplista
  • Annonsera
  • Info
    • Vanliga frågor
    • Kontakta oss
    • Annonsera
    • Sekretessinställningar
    • Devote på Instagram
    • Devote på Facebook
  • Starta blogg
  • Logga in

Ost- och blomkålsbollar

Här kommer min senaste video + recept för KIT Mat. Ett superenkelt och gott tillbehör som substitut för t ex potatis. Påminner lite om potatiskroketter fast med smak av Västerbottensost och blomkål istället. Om du inte vill använda ströbröd till paneringen funkar mandelmjöl också bra, jag gjorde några såna och de blev jättegoda de med. Går även bra att fritera, men ha i ett ägg i smeten då så att den håller ihop lite bättre i fritösen. Blomkåls- och ostbollar (2-3 personer)1 blomkålshuvud1 dl salladslök, hackad2 dl Västerbottensost, riven2 dl pankoströbrödSalt & peppar Sätt ugnen på 200 grader. Klä en plåt med bakplåtspapper. Skär blomkålshuvudet i grova bitar och buketter. Koka upp vatten med salt i en kastrull. Blanchera blomkålen i ca 4-5 minuter. Sila av ordentligt - det är viktigt att få bort så mycket vatten som möjligt från blomkålen. Hacka blomkålen fint, eller kör den i en matberedare. Blanda hackad blomkål, hackad salladslök, riven Västerbottenost, salt och peppar i en bunke med händerna till en kletig smet. Forma bollar av smeten, rulla runt dem i pankoströbröd och lägg på plåten. Grädda i ugnen i ca 20 minuter, tills blomkålsbollarna har fått fin färg. 

Föregående inlägg

Tre matbilder från de senaste två dagarna.

Nästa inlägg

Tips: "Om pekpinnar och besserwissrar"

Till bloggens startsida

Foodstories