Överger burgare för pizza snart?
Nyss hemkommen från en ovanligt trevlig måndagkväll, jag har nämligen lärt mig att baka pizza! Eller ja, jag har lärt mig att baka pizza om det skulle råka vara så att jag hade en ugn som fungerade som den skulle - min hemska gasugn bor fortfarande i mitt stackars kök. När ska denna orättvisa ugnsförbannelse lyftas från mig?! (när jag köper en ny ugn antagligen)Hur som helst. Det var Mutti som bjöd in oss till denna kväll på pizzarestaurangen 800grader i Vasastan. Har ni varit där? De gör grym pizza, med fokus på kvalitet. Henrietta var där vilket jag var väldigt glad för. Det var längesen vi sågs nu, så kul att få catcha upp äntligen! Och gulliga Linda, som jag brukar träffa på events lite då och då. Vi var bara sex gäster, vilket gjorde att det kändes väldigt intimt och mysigt. Oscar, killen som äger restaurangen, visade oss hur man gör en riktigt bra pizza. Näst efter degen är tomatsåsen den viktigaste komponenten. Såhär gör de på 800grader: - Krossade tomater - En skvätt olivolja- Lite salt Blanda, smaka av, färdigt. Så enkelt! "Det ska smaka tomat". Yes, håller med! Asså muuuums! Min bf är lite mer för "fulpizzor" vilket innebär att vi sällan går till den här typen av restaurang (hellre burgare som båda älskar), men jag får väl helt enkelt börja lämna honom hemma för det är så himla gott med pizza av bra kvalitet. På bilden ovan en enkel margherita med buffelmozzarella och basilika. Hur fixar man till en dålig bild? Gör den svartvit och hoppas på det bästa. Såhär blev min och Henriettas pizza. En med taleggio, hasselnötter, rödlök, rosmarin och rucola! När alla hade bakat klart var det dags att äta, och jag åt väl ungefär 1,5 pizza totalt. För att vi inte skulle få ont i magen gick jag och Henri hela vägen hem till våra hoods. Och nu blir det nog ett avsnitt skräp-tv (gissa vilket program!). Ha en mysig kväll!